Ringen - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

26 t/m 30 oktober a.s. Bijzondere tentoonstelling 2021, voor meer informatie kijk hier op de website!
Ga naar de inhoud
HET RINGEN VAN VOGELS
Waarom vogels ringen
Jonge vogels kunt u ringen met een vast voetring als ze nog in het nest liggen, dan zijn de pootjes nog zo dun dat er een ringetje om heen kan worden gedaan. De vogels groeien dan verder en daarmee bewijst u dat u de vogel zelf heeft gekweekt want de ring kan dan niet meer van de poot verwijderd worden. Met die zelf gekweekte vogel kunt u dan meedoen aan tentoonstellingen. Ook is het voor veel vogelsoorten verplicht dat ze geringd zijn met een vaste voetring omdat anders de wetgever deze vogels niet accepteert als legale vogel. U bent dan in overtreding als u een dergelijke ongeringde vogel bezit. Dat geldt dan niet voor een zebravinkje of iets dergelijks, maar wel voor diverse papegaaisoorten bijvoorbeeld. Als lid van onze vereniging heeft u automatisch een uniek kweeknummer van de NBvV, bestaande uit een aantal letters en/of cijfers. Enkele keren per jaar kunt u dan ringen bestellen voor de vogelsoorten die u wilt kweken. Op die ringen komt dan uw kweeknummer, een volgnummer, het kweekjaar en de code van de NBvV [NB]. Ook kan er nog een ringcode op de ring komen voor speciale soorten als b.v. Europese Cultuurvogels.

Voorbeeld:
Als u dus lid bent [geworden] heeft u gelijk een uniek kweeknummer en kunt u bij onze ringencommissaris ringen voor uw vogels bestellen.  Als u hulp wilt bij het invullen van het formulier bent u bij hem op het goede adres. Mocht u hulp nodig zijn bij het ringen van uw vogels dan is er altijd wel iemand van de club bereid om het u te leren. De 1e keer is het altijd een beetje moeilijk maar na een paar keer zult u merken dat het best wel meevalt en wordt het een routine handeling.
De jonge vogels kunnen pas geringd worden als ze rond de 8 dagen oud zijn.
MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over het ringen van uw vogels en/of welke ringen u nodig heeft kunt u terrecht op de website van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (N.B.v.V.) Klik hiervoor op de hier onderstaande knop!

Informatie ringen 2022 << Klik hier >>


© 2021 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
Terug naar de inhoud