OBB-2020_Fred_Beekman - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

ivm het Corona-virus zijn al onze activiteiten verlopig gecanceld. Hopelijk kunnen we in 2021 weer opstarten
Ga naar de inhoud
Op Bezoek bij.... 2020 Fred Beekman
Eindelijk kunnen we weer wat doen.

Op een maandagavond werden wij, Teun en Lex, in zijn tuin hartelijk welkom geheten door Fred Beekman om eens te komen kijken naar zijn trots. Wij werden allereerst getrakteerd op een heerlijk bakje koffie met een appelflap erbij. Tijdens deze versnapering vertelde Fred dat hij deze volière 8 jaar geleden heeft laten bouwen. Zoals je aan de foto’s kunt zien is het een lust voor je ogen, een volop begroeide volière wat een pronk stukje is voor de tuin.
Als je buiten zit gaan je ogen vanzelf naar deze schitterende volière waar een diversietijd aan tropische vogels in zitten. Een kleine opsomming van de bewoners zijn: Chinese Dwergkwartel, Gouldamadines, Seresamadines, Spitsstaartamadines, Napoleon Wever, Binsenastilde, Roodkoppagegaaiamadines, Zilverbekjes, Bandvinken, Sint Helenafazantjes, Bichenowastrilde, Zebravinken, Bruinborstrietvink, Bruinruggoudmus en een kanarie man voor de zang.
Het kweken is geen must maar er hangen overal nestkastjes verborgen tussen het groen en het gebeurt regelmatig dat er ineens jonge vogels rondvliegen. Ringen doet Fred helaas niet maar geniet op deze manier van zijn vogels.
Zoals je op een van de foto’s kunt zien heeft Fred er ook een nachthok aanzitten waar de vogels in kunnen schuilen. Zeker in de wintermaanden, dan gaan ze tegen het donker worden in het nachthok en gaat het luikje dicht en wordt er bijverwarmd zodat het voor de vogels behaaglijk is.
Het voer wat Fred geeft bestaat uit een goed Tropen mengsel, kanariezaad, CD eivoer en wat levend voer. En natuurlijk ontbreekt het verse drinkwater niet.
Met het houden van vogels is Fred al vroeg begonnen, op jonge leeftijd had Fred al vogels. De populatie bestond toen uit Blauwfazantjes, Zebravinken en Oranjekaakjes.
Fred heeft zijn hobby zo’n 12 jaar gelden uitgebreid met het lidmaatschap van onze vereniging en daar zijn wij natuurlijk blij mee. Hij is een regelmatige bezoeker van de ledenbijeenkomsten en de tentoonstellingen. Meedoen aan een tentoonstelling ziet Fred niet zo zitten maar wil wel graag in contact komen met andere vogelliefhebbers. Dit om kennis en eventueel vogels uit te wisselen. Want hij heeft de indruk dat het steeds moeilijker wordt om aan nieuwe en geschikte aanwas te komen. Hij vindt het dan ook jammer dat de verenigings-WhatsApp niet echt de vruchten afwerpt waar deze app voor bedoeld is. Ondergetekende denkt ook dat dit nog moet groeien en dat de Corona er ook niet bij geholpen heeft om de app goed te kunnen promoten.
Na anderhalf uur genoten te hebben van de volière en het gesprek was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Wij bedankte Fred en zijn vrouw voor de koffie en voor de gastvrijheid.

Vind jij dit ook eens leuk dat wij bij jou op bezoek komen? meld je dan aan en wij maken een afspraak. Op deze manier kunnen wij meer te weten komen hoe jij deze prachtige hobby beleeft.
 
De vliegende reporters,
 
Teun en Lex.
© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud