OBB-2019_ZooParc_Overloon - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

i.v.m het Cornavirus hebben wij alle verenigingsactiviteiten stop gezet.
Ga naar de inhoud
Op Bezoek bij.... 2019 ZooParc Overloon
Op zaterdag 25 mei jl. was het weer zo ver, het clubuitje van v.v. De Nachtegaal Heerjansdam.
 
15 leden stonden om 08:30 uur bij de Manege De Develruiters in Heerjansdam gereed om de reis naar Overloon te gaan maken. Zogezegd zo gedaan en om 10:05 uur kwamen we dan ook met 5 auto’s aan in Overloon. Direct na binnenkomst stond er een overheerlijk bakkie koffie of thee met gebak voor ons klaar. Alles keurig netjes geregeld door het restaurant van de dierentuin.
 
Nadat de koffie of thee ons heerlijk heeft gesmaakt werd het tijd voor de rondleiding.
 
Onze gids was Marco en hij wilde ons het park laten zien en na zijn zeggen had hij geen haast. Dit laatste klopte ook, want de rondleiding stond gepland voor 2 uur maar liep uit naar 2 en half uur.
 
Hij vertelde ons hoe het park is ontstaan en wat de toekomstplannen zijn. Maar het belangrijkste wat hij ons wilde laten zien waren de dieren. De dierentuin was, en vooral voor de dieren, ruim opgezet. En hierdoor zag je ook de rust onder de dieren en dat ze het naar hun zin hebben.
 
Na de vraag of wij ook achter de schermen mochten kijken nam Marco ons mee naar de keuken waar al het eten klaar gemaakt werd voor de dieren. Hier werd het voedsel op maat klaar gemaakt, van een vlees- tot een groente/fruit schotel. Met daarin de nodige vitamines en mineralen.
 
Er hing dan ook een schema op met daarop aangegeven wat en hoeveel ieder dier per dag moet/mag hebben. Na dit gezien te hebben werd de rondleiding vervolgt door het park en Marco wist van alle dieren wel iets te vertellen. Al met al een zeer geslaagde rondleiding.
 
Na 2 en half uur rondgeslenterd te hebben namen we afscheid van onze gids en was het tijd om de innerlijke mens te verwennen. En zogezegd werd er op het terras van het restaurant genoten van de lunch. Eenmaal alles opgegeten te hebben werd er nog een rondje gemaakt door het park.
 
En lopende weg was Iedereen het er wel over eens “Het is een schitterend park”, maar laten we ook het weer niet vergeten. Het weer was ons deze dag zeer goed gezind, op een paar spelde prikjes na was het een schitterende dag met veel zon.
 
Rond 15:30 uur werd het tijd om weer richting Heerjansdam te gaan, maar voordat wij daaraan zouden komen wilde enkele leden onderweg nog even stoppen om nog even iets te drinken en te eten. Zo werd bij Vuren het restaurant de Goudreinet aangedaan en hebben daar nog even, onder het genot van een hapje en een drankje, de dag doorgenomen.
 
Eenmaal ook hier weer alles opgegeten te hebben werd de reis weer vervolgt en, als ik voor mij zelf mag spreken, kwam ik rond 19:30 uur moe maar met een goed gevoel thuis.
 
Voor diegene die niet mee geweest zijn, u heeft wat gemist. Maar niet getreurd, volgend jaar organiseren we weer een clubuitje.
 
Waarheen ????????

 
 
Lex Kaptein
 
© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud