OBB-2019_Simon_Kooiman - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

DONDERDAG 30 JANUARI A.S. ALGEMENE JAARVERGADERING, U BENT VAN HARTE WELKOM.
Ga naar de inhoud
Op Bezoek bij.... 2019 Simon Kooiman
Nadat ik in 2017 het buitenverblijf van Simon Kooiman ben wezen bewonderen, was het nu eens tijd om zijn binnen verblijf te gaan bewonderen. Nadat ik een afspraak had gemaakt ben ik afgereisd naar Simon. Ik werd hartelijk ontvangen met een lekker bakkie koffie. Na de koffie werd het tijd om naar zijn binnen verblijf te gaan. Op de slaapkamer verdieping is er een kamer geheel ingericht voor het kweken van diverse tropen. Toen ik eenmaal binnen was keek ik mijn ogen uit, wat een mooi ingerichte kamer en super schoon.

Simon heeft diverse kooien met koppels Binsenastrilde, Gouldamadines, Ceresamadines, Maskeramadines, Spitsstaartamadines,en Driekleurpapegaaiamadines. Met deze soorten probeert Simon te fokken, en zoals blijkt heeft hij succes want in diverse kooien vliegen de jongen al uit of zitten al in de uitvliegkooi. Alle kooien zijn voorzien van Led-verlichting en om de kooien wat aan te kleden en de vogels wat beschutting te geven heeft hij van een kunstkerstboom er takken ingedaan. Ook wat de verzorging betreft van de vogels kan je wel aan Simon overlaten. Er ontbreekt niets voor de vogels, een mengeling van vogelvoer, op tijd eivoer, eierschillen, sla, meelwormen en zeker niet onbelangrijk water. En niet alleen dagelijks vers drinkwater maar ook badwater.

Simon verklapte wel dat hij wat moeite heeft met het ringen van de vogels maar ook hier heeft hij weer een oplossing voor gevonden. Namelijk zijn vrouw. Sinds enkele jaren ringt zij de vogels, ook al ging dat in het begin ook wel wat moeilijk maar de aanhouder wint. En zo worden nu alle vogels zorgvuldig geringd.

Nu het fokken er bijna op zit is Simon ook weer druk in de weer om zijn buitenverblijf gereed te maken voor de vogels.
Nu alles weer een soppie of een verfkwast heeft gehad is het nog een kwestie van inrichten en hup de vogels weer naar buiten.
Simon wil dan ook graag dat de vogels half mei naar buiten kunnen, dit hangt natuurlijk af van het weer.

Dit alles gezien te hebben stond er nog een heerlijk tweede bakkie koffie voor mij klaar en hebben we nog heerlijk zitten praten over onze prachtige hobby.
Zo al praten ben ik er toch wel achter gekomen dat het Simons lust en zijn leven is en dat hij er samen met zijn vrouw van geniet.
 
Na ruim anderhalf uur gezelligheid was het weer tijd om huiswaarts te gaan en kon ik terug kijken op een leuke tijd. Simon bedankt en blijf genieten.

Lex Kaptein
 
© 2019 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud