Babyshow 2019 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

Op donderdagavond 19 mei a.s. organiseren wij weer een ledenbijeenkomst, aanvang 19:30 uur zaal open om 19:00 uur. Filmavond.
Ga naar de inhoud
Verslag van de Regionale Babyshow 2019
Traditiegetrouw organiseerde v.v. “De Nachtegaal” Heerjansdam, op 21 september jl., weer haar Regionale Babyshow. Dit is dan ook direct weer de start van het nieuwe seizoen.
Deze Regionale Babyshow werd voor de eerste keer gehouden in ons nieuw onderkomen bij LR & PC De Develruiters aan de Molenwei 3 te Heerjansdam.
In de kantine konden we genieten van een schitterende ruimte waar het voor de vogels en bezoekers goed vertoeven was.
Deze zaterdagmorgen begon al om 08.30 uur met het binnen brengen van de vogels. Bij aankomst stonden de stellingen, keurtafels en de bar al klaar. Dit hadden enkele leden op vrijdagmiddag al gedaan, zodat de inschrijving van de vogels prima kon verlopen. Al gauw kwamen de eerste vogels binnen. Bij inschrijving werden de kooien voorzien van een kooisticker en werden ze direct voorzien van water. Net als de vogels kwamen ook de heren keurmeesters op tijd binnen wandelen.
Onze keurmeesters van dit jaar: Dhr. Henk Dries (Kanaries), Dhr. Peter van Wijgerde (Tropen en Europese Cultuurvogels) en Dhr. Piet Ooijen (Kromsnavels).
In totaal werden er door 18 inzenders 151 vogels binnengebracht en hiermee werd het aantal vogels met 29 overtroffen ten opzichte van vorig jaar. Een geweldig resultaat.
Nadat de voorzitter het programma voor deze dag had doorgenomen en iedereen een lekker bakkie koffie met beschuit met muisjes (het was immers een Babyshow) op hadden kon iedereen één voor één met zijn vogels plaats nemen naast de keurmeester.
Op deze dag konden de fokkers met al hun vragen terecht bij de keurmeesters.
Vragen betreft onder andere: vorm, postuur, kleur- en conditie. Hierdoor ontstonden er soms leuke discussies aangaande onze fantastische hobby. En hier is deze dag dan ook voor bedoeld.
Om 12.30 uur was het tijd voor een broodje ham of kaas. Nadat deze traktatie gesmaakt heeft konden de laatste vogels bij de keurmeesters beoordeeld en besproken worden. Om 14:45 uur was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. Voor iedere hoofdgroep was er weer een aardigheidje beschikbaar gesteld in de vorm van een medaille.

De winnaars zijn geworden:
Kleurkanaries: Ron v/d Meer (H79)
Postuurkanaries: Ad Tholenaar (R40)
Tropen: Karin van Drongelen (jeugdlid H79)
Europese Cultuur Vogels: Walter Rotgers (H79)
Kromsnavels: Leon Stolk (H79)
Zoals u hierboven heeft gelezen was op deze regionale babyshow de beste troop van Karin van Drongelen, Met haar Binsenastrilde behaalde ze ZEER GOED. Niet alleen de voorzitter was zo trots als een pauw dat Karin heeft gewonnen maar ook haar vader was blij verrast en trots. En daarom ontving Karin niet alleen de jeugdprijs maar ook nog een prijs voor de beste Troop. Dames-/Herensenioren inzenders jullie zijn gewaarschuwd voor deze dame.
 
Van harte gefeliciteerd.
 
Het was niet alleen een heerlijk dag wat het weer betreft maar het was ook een gezellige en ontspannen dag voor iedereen die van vogels houdt.
Na de prijsuitreiking bedankte de voorzitter niet alleen de heren keurmeesters maar bedankte hij alle inzenders, in het bijzonder de inzenders uit Ridderkerk voor hun deelname en komst en nodigden iedereen uit om deel te nemen aan onze aankomende Regionale Tentoonstelling, welke in week 43 ook in deze schitterende ruimte gehouden zal worden.
Na deze Regionale Babyshow is er voor de eerste keer in het bestaan van v.v. De Nachtegaal Heerjansdam een Barbecue georganiseerd. Leden konden zich hiervoor opgeven en daar hebben dan ook 15 leden gehoor aangegeven.
Om 18:00 uur stond er dan ook een heerlijke barbecue gereed met alles erop en eraan.
De keuze was reuze, op de buffettafel stonden diverse salades, fruit, sauzen en stokbrood gereed. Ook aan de drank ontbrak ons niets. En nadat het vlees/vis op de barbecue gebakken was werd het uitgedeeld, niemand is deze avond wat tekortgekomen.
Om ongeveer 20:30 uur was het tijd om richting huis te gaan en na dat alles weer was opgeruimd konden we terugkijken op een zeer geslaagde Barbecue.
Kortom; wie niet is geweest heeft iets gemist, maar volgend jaar een nieuwe kans.

Voorzitter, Lex kaptein
© 2010-2022 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
Terug naar de inhoud