Babyshow 2018 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

DONDERDAG 27 FEBRUARI A.S. LEDENBIJEENKOMST MET SPREKER LOU MEGENS, U BENT VAN HARTE WELKOM.
Ga naar de inhoud
Verslag van de Regionale Babyshow 2018
Ook dit jaar organiseerde v.v. “De Nachtegaal” Heerjansdam, op 22 september jl., weer een Regionale Babyshow. Deze Regionale Babyshow is ook traditiegetrouw direct weer de start van het nieuwe seizoen. Net als voorgaande jaren waren wij weer te gast bij Diervoeders W.L. Plaizier, Lindeweg 14c te Heerjansdam.
Deze zaterdagmorgen begint al om 08.30 uur met het binnen brengen van de vogels. Bij aankomst stonden de stellingen, keurtafels en de bar al klaar.  Dit hadden enkele bestuursleden op vrijdagavond al gedaan, zodat de inschrijving van de vogels prima zou verlopen. Al gauw kwamen de eerste vogels binnen. Bij inschrijving worden de kooien voorzien van een kooisticker en werden ze direct voorzien van water. Net als de vogels kwamen ook de heren keurmeesters op tijd binnen wandelen. Onze keurmeesters van dit jaar: Dhr. Henk Dries (Kanaries), Dhr. Alois van Mingeroet (Tropen en Europese Cultuurvogels) en Dhr. Piet Ooijen (Kromsnavels). In totaal werden er 122 vogels binnengebracht en hiermee werd het aantal vogels met 36 overtroffen ten opzichten van vorig jaar. Een geweldig resultaat.
Nadat de voorzitter het programma voor deze dag had doorgenomen en iedereen een lekker bakkie koffie met beschuit met muisjes (het was immers een Babyshow) op had kon iedereen één voor één met zijn vogels plaats nemen naast de keurmeester. Op deze dag konden de fokkers met al hun vragen terecht bij de keurmeesters. Vragen betreft onder andere: vorm, postuur, kleur- en conditie. Hierdoor ontstonden er soms leuke discussies aangaande onze fantastische hobby. En hier is deze dag dan ook voor bedoeld.
Om 12.30 uur was het tijd voor een broodje ham of kaas. Nadat deze traktatie gesmaakt heeft konden de laatste vogels bij de keurmeesters beoordeeld en besproken worden. Om 14:30 uur was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. Voor iedere hoofdgroep was er weer een aardigheidje beschikbaar gesteld in de vorm van een medaille.
De winnaars zijn geworden: Postuurkanaries:  Dhr. Bert Lankhuijzen uit Piershil (H79) Tropen: Dhr. Arie van Leeuwen (R40) Europese Cultuur Vogels: Dhr. Walter Rotgers (H79) Kromsnavels: Dhr. Kees v/d Mark (H79)  
Van harte gefeliciteerd.
Het was weer een gezellige dag geweest voor iedereen die van vogels houdt. De voorzitter bedankte de heren keurmeesters en in het bijzonder Dhr. Alois van Mingeroet. Alois stopt na de wereldkampioenschappen van 2019 met het keumeesterschap en om hem te bedanken voor al zijn wijze lessen en keuringen overhandigde de voorzitter hem nog een cadeau van v.v. De Nachtegaal Heerjansdam.  Tevens bedankte hij alle inzenders voor hun komst en nodigden iedereen uit om deel te nemen aan ons aankomende Regionale Tentoonstelling, welke in week 43 in de vergaderzaal van de sporthal Den Dam gehouden zal worden.
Als laatste wenste de voorzitter iedereen, met zijn vogels, een goede reis naar huis.

Langs deze weg wil het bestuur van v.v. De Nachtegaal Heerjansdam W.L. Plaizier Diervoeders hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.
--
--

© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud