Babyshow 2017 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

i.v.m het Cornavirus hebben wij alle verenigingsactiviteiten stop gezet.
Ga naar de inhoud
Verslag van de Regionale Babyshow 2017
Traditie getrouw is de start van het nieuwe seizoen de Regionale Babyshow van v.v. De Nachtegaal Heerjansdam.
En zo hebben wij op zaterdag 23 september jl. van 11 inzenders 86 vogels mogen inschrijven voor deze dag. ’s Morgens in aller vroegte werden de vogels binnen gebracht en op de stellingen gezet. Nadat alle vogels en de heren keurmeesters binnen waren werden we getrakteerd op een overheerlijk bakje koffie met een lekkere plak cake. Helaas waren er deze dag geen kleur- en postuurkanaries binnen gebracht dus kon Henk Dries, onze kanarie keurmeester, met onverrichte zaken weer naar huis. Gelukkig nam Henk het sportief op en hij wilde graag volgend jaar weer terug komen. Piet Ooijen en Alois van Mingeroet waren onze keurmeester voor respectievelijk de Parkieten, Tropen en de Europese Cultuurvogels. Beide heren kwalitatieve goede keurmeesters. Rond tienen opende de voorzitter deze dag en hoopte dat het een gezellige leerzame dag zou worden en dat de heren keurmeesters het hemd van hun lijf gevraagd zou worden. En bij de eerste vogels die op tafel werden gezet klopte het ook, de inzenders wilde alles horen omtrent hun vogels. Om 12.30 uur werd ons een lekkere broodmaaltijd voorgeschoteld door onze bardames en onder het genot van dit alles werd er vrolijk door gediscussieerd aangaande de vogels maar ook over de toekomst van onze vogelsport.
Na deze maaltijd werden door de heren keurmeesters de laatste vogels beoordeeld en rond 14.30 uur waren de best beoordeelde vogels bekend.  Alvorens de prijzen werden uitgereikt vertelde de heren keurmeesters dat er een goede kwaliteit vogels aanwezig waren. Dit biedt perspectief voor de komende Districtstentoonstelling in week 51. Zoals bekend wordt dit spektakel voor de 6 maal georganiseerd door onze vereniging.
Na de complimenten van de heren keurmeesters was het de beurt aan de voorzitter om de beste vogels bekend te maken en de eigenaar een prijs te overhandigen.
Het eerste waren de Europese Cultuurvogels aan de beurt en deze prijs is gewonnen door onze secretaris Walter Rötgers met een Goudvink. Bij de Tropen had Herman Vermeulen, lid van Hendrik-Ido-Ambacht, de beste vogel al was dit wel even spannend want ook een Spitsstaartamadine van Simon Kooiman, lid van Heerjansdam, scoorde “Uitmuntend” Maar Herman mocht zijn Gouldamadine prijs in ontvangst nemen. Als laatste waren de kromsnavels aan de beurt en deze prijs viel in handen van Leen Pierneef, lid van Heerjansdam, deze prijs heeft hij gewonnen met een Elegantparkiet. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.
Na de prijs uitreiking bedankte de voorzitter iedereen voor alle inzet en komst en hij hoopte dat het voor iedereen een leerzame en gezellige dag is geweest.
Na het slotwoord van de voorzitter werden de vogels weer van de stellingen gepakt om naar huis gebracht te worden. En werd ook de zaal weer opgeruimd en konden wij rond 16:00 uur weer met een goed en tevreden gevoel naar huis.
Op onze website zal er een fotoreportage staan van deze dag waar op u kunt terugblikken.

Het bestuur.
--
--
--

© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud