Babyshow 2016 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

i.v.m het Cornavirus hebben wij alle verenigingsactiviteiten stop gezet.
Ga naar de inhoud
Verslag van de Regionale Babyshow 2016
Zaterdag, 24 september jl, was het weer zover v.v. De Nachtegaal Heerjansdam organiseerde weer haar jaarlijkse Regionale Babyshow. Tevens de start van het nieuwe verenigingsseizoen.
De avond voor deze babyshow werd de zaal in gereedheid gebracht en werden voor de eerste keer de nieuwe stellingen in elkaar gezet. Met een zucht en een sch….. stonden deze stellingen in elkaar en toen ook de keurtafels en de bar op zijn plaats stonden waren we klaar voor de dag van morgen. Op deze dag (zaterdag, 24 september) werden in de vroege morgen 84 vogels, door 11 inzenders, binnen gebracht.
Na een heerlijk bakje koffie opende de voorzitter de babyshow en hoopte dat het een leerzame en gezellige dag zou worden.
Na het openingswoord namen de heren keurmeesters, Piet Ooijen, Alois van Mingeroet en Henk Dries plaats achter de keurtafels en werden de eerste vogels door de inzenders zelf op tafel gezet om daarna van gedachten te wisselen met de heren keurmeesters.
De heren keurmeesters probeerden op vakkundige wijzen de vogels te beoordelen en de inzenders van de juiste informatie te voorzien om tot een beter resultaat te komen.
Rond etenstijd werd er een heerlijke broodmaaltijd geserveerd door de dames van de bar. Deze broodmaaltijd werd ons aangeboden door een niet nader te benoemen sponsor. Na deze broodmaaltijd werden de laatste vogels op de tafel gezet en beoordeeld.
Rond 14:30 uur waren alle vogels beoordeeld en nadat de beoordelingsbriefjes, welke direct na de beoordeling op de kooien waren gehangen, en waren bestudeert was het tijd om de beste vogel van deze dag in het zonnetje te zetten.
De voorzitter reikte een aardigheidje, in de vorm van een bekertje, uit aan de winnaars van deze dag.

Bij de Postuurkanaries werd de prijs in de wacht gesleept door Bert Lankhuyzen.
Bij de Europese Cultuur Vogels werd de prijs gewonnen door Walter Rotgers
Bij de Tropische vogels werd de prijs gewonnen door Ger van Stigt Thans
En bij de Parkieten werd de prijs gewonnen door Leen Pierneef.

Na de prijsuitreiking hoopte de voorzitter dat dit aantal vogels en de kwaliteit van de vogels een goed signaal is voor de komende tentoonstelling. Welke gehouden wordt in week 43 van dit jaar en deze vindt plaats in de vergaderzaal van de Sporthal “Den Dam” aan de Sportlaan te Heerjansdam.
Tevens bedankte hij alle inzenders en keurmeester voor deze fantastische mooie dag en wenste iedereen wel thuis.
Na deze woorden werd er overgegaan tot het uitkooien van de vogels zodat deze en de inzenders weer huiswaarts konden gaan en werd de zaal weer schoon opgeleverd aan Diervoeders W.L.Plaizier.
Om u van deze mooie dag (nogmaals) te laten genieten hebben wij prachtige foto’s op de site gezet. Deze prachtige foto’s zijn, zoals gebruikelijk, gemaakt door onze eigen hoffotograaf Nelly van der Waal.
--
--
--

© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud