Babyshow 2015 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam

i.v.m het Cornavirus hebben wij alle verenigingsactiviteiten stop gezet.
Ga naar de inhoud
Verslag van de Regionale Babyshow 2015
Zaterdag, 3 oktober, was het weer zover v.v. De Nachtegaal Heerjansdam organiseerde weer haar jaarlijkse Regionale Babyshow. Iets later dan andere jaren maar dat mocht de pret niet drukken.
Er werden in de vroege morgen 114 vogels, door 14 inzenders, binnen gebracht. Na een heerlijk bakje koffie opende de voorzitter de babyshow en hoopte dat het een leerzame en gezellige dag zou worden.
Na het openingswoord namen de heren keurmeesters, Piet Ooijen Alois van Mingeroet hun positie in en even later zo ook Cees Diepstraten.
Piet nam de parkieten voor zijn rekening en dat heeft hij geweten ook van de 114 vogels waren er ruim 70 voor hem om te beoordelen. Alois nam de tropen en de Europese Cultuur vogels voor zijn rekening en Cees de kleur- en postuurkanaries.
Om beurten werden de vogels van de inzenders op tafel gezet en op vakkundige wijzen beoordeeld door de keurmeesters en de inzenders hebben ook weer wat opgestoken.
Rond etenstijd werd er een heerlijke broodmaaltijd geserveerd door de dames van de bar. Deze broodmaaltijd werd ons aangeboden door een niet nader te benoemen sponsor.
Na deze broodmaaltijd werden de laatste vogels op tafel gezet en beoordeeld.
Rond 14:30 uur waren alle vogels beoordeeld en nadat de beoordelingsbriefjes, welke direct na de beoordeling op de kooien waren gehangen, bestudeert waren was het tijd om de beste vogel van deze dag in het zonnetje te zetten.
De voorzitter reikte een aardigheidje, in de vorm van een bekertje, uit aan de winnaars van deze dag.

Bij de kleurkanaries (kleurkanarie geel intensief) is de prijs gevallen bij dhr. de Bruijn (D05).
Bij de Postuurkanaries (Lizard zonder Cap) werd de prijs in de wacht gesleept door Aat Spaan (S05)
Bij de Europese Cultuur Vogels (Goudvink) werd de prijs gewonnen door Walter Rotgers (H79)
Bij de Tropische vogels (Meesastrilde) werd de prijs gewonnen door Ger van Stigt Thans (H79)
En bij de Parkieten werd de prijs gewonnen door Jaap Zuydeweg (H79)

Na de prijsuitreiking hoopte de voorzitter dat dit aantal vogels en de kwaliteit van de vogels een goed signaal is voor de komende Districtstentoonstelling. Welke gehouden wordt in week 51 van dit jaar en georganiseerd wordt door v.v. De Nachtegaal Heerjansdam in de Sporthal “Den Dam” aan de Sportlaan te Heerjansdam. Tevens bedankte hij alle inzenders en keurmeester voor deze fantastische mooie dag en wenste iedereen wel thuis.
Na deze woorden werd er overgegaan tot het uitkooien van de vogels zodat deze en de inzenders weer huiswaarts konden gaan en werd de zaal weer schoon opgeleverd aan Diervoeders W.L.Plaizier. Als dank werd er een mooi boeket bloemen, van de firma Lodder, overhandigd aan onze gastheer.
Om u van deze mooie dag (nogmaals) te laten genieten hebben wij prachtige foto’s op de site gezet. Deze prachtige foto’s zijn, zoals gebruikelijk, gemaakt door onze eigen hoffotograaf Nelly van der Waal.
--
--
--

© 2020 - H79 v.v. De Nachtegaal Heerjansdam
Webmaster: Lex Kaptein
hit counter
Terug naar de inhoud